Cauta Documentar !

Translate !

22.08.2011

Telefon mobil in 1928?!

Telefon mobil in 1928?!

În data de 6 ianuarie 1928, avea loc premiera filmului The Circus, al lui Charlie Chaplin, film situat pe locul 7 ca încasări în clasamentul filmelor mute, cu suma de 3,8 milioane $ în acel an şi pentru care Chaplin avea să primească premiul special al Academiei Americane de Film.

A fost cea mai grea filmare a lui Chaplin, datorită unui incendiu la studiouri, a decesului mamei sale şi a divorţului de cea de-a doua soţie Lita Grey, ai cărei avocaţi l-au reclamat la IRS pentru aşa-zise impozite neplătite, fapte ce au întîrziat cu 8 luni finalizarea şi lansarea filmului.

În 1970, Charlie Chaplin avea să refacă filmul, adăugându-i o nouă coloană sonoră.

Lansarea filmului a fost un mare eveniment monden în acel an, DVD-ul aflat în vânzare în prezent conţinând, în afară de filmul propriu-zis, şi secvenţe filmate în exteriorul cinematografului la care a avut loc premiera.

Interesant este că pe prima dintre aceste filmări, aproximativ la secunda 19, apare o femeie în vârstă care pare să poarte o conversaţie la un telefon celular.

George Clarke, un cineast independent irlandez, a postat filmarea pe Youtube în data de 19 octombrie, provocând ceva agitaţie internaţională.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More